friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Újabb saját hírportál

2006.02.24. 10:34 hírbehozó

Korábban már több postban is foglalkoztunk a "saját hírportál"-alkalmazásokkal. A lényeg itt ugye, hogy rss-csatornáinkból egy Hírkereső-szerű saját hírgyűjtő szájtot állíthatunk össze magunknak. Miután ismertettünk néhány ilyen oldalt, te, olvasó leginkább a Netvibest szeretted, ezt bizonyítja, hogy ma már a legtöbb linkhivatkozás a HH-ra netvibesos oldalakról jön. (Persze azért a PageFlakes, a LinkedFeed vagy a ProtoPage se rossz.)

Nos, most akkor jöhet egy újabb saját hírportál bemutatása. A BozPage-ről van szó, melyet több dolog miatt is meg kell említenünk. Az egyik nagy előnye, hogy nem kell regisztrálni, a másik pedig, hogy különböző elrendezésekben nézhetjük meg az általunk összegereblyézett híreket. De kezdjük az elején. Amikor létrehozunk egy BozPage-oldalt, azt igazából egy random linkre teszik nekünk, és - sejthető abból, hogy nem kell regisztrálni - ezentúl mindenki meg is nézheti, szabadon. Vagyis publikus lesz.

Mi csináltunk is egy próbaoldalt, mely itt található. Látható, hogy az általunk felvett rss-csatornákból szép dobozokat generáltak nekünk, ahova sajnos fix számú friss hírt (dobozonként 8-at) pakol a BozPage. Ezt változtatni - mint például a Netvibes esetében - nem tudjuk. Viszont ha rákattintunk a CloudView menüpontra, azt láthatjuk, hogy friss híreinket címkefelhős dizájnban kapjuk vissza. Van egy másik nézet is, ez pedig a RiverView, mely blogos formában mutatja nekünk rss-csatornáink legfrissebbjeit. Sajnos, mint látható, a leválogatás logikája nem frisseség alapú, az rss-ek felvételének sorrendjére van tekintettel. Vagyis az először felvett rss legfrissebbjei jelennek meg legfelül, és lefelé a többi, szépen sorban.

Még egy funkciója van a BozPage-nek: saját hírportál-oldalunkat egyetlen gombnyomással áshatjuk be a del.icio.us-be. Ez nem olyan erős funkició, főleg, hogy egy csomó blogger Firefoxában már ott figyel a del.icio.us-kiterjesztés. Azért egy próbát megér. Még akkor is, ha ez a fejlesztés sem teljesíti korábbi legfontosabb elvárásunkat: a valós idejű, de legalábbis gyors frissülést. Viszont szép a mouse-overre megjelenő rss-ajánló (lásd a képen).

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása