friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Mail + RSS

2006.03.01. 09:10 hírbehozó

A Mail2RSS egy egyszerű, mégis eredeti ötleten alapul: az RSS-t az e-mailezést társítja úgy, hogy az használható, de legalábbis érdekes. A lényeg, hogy egy szép ajaxos megoldással generálunk magunknak egy e-mail címet, amihez kapunk egy rss-csatornát is. (Egyben megfigyelhetjük az ajax vs. back/forward problematikát.)

Nos, ebbe az rss-csatornába az új tartalom úgy keletkezik, ha a megadott e-mail címre küldünk levelet. Mi például létrehoztuk a hirbehozo@Mail2RSS.org mailcímet, és az összes erre a címre érkező mail megjelenik ezen az rss-csatornán. (Az rss-csatornáról még mindig az ereszcsatorna jut eszünkbe. Nyelvújítók, segítsetek!) A Mail2RSS február 28-a óta létezik, tehát erősen béta.

Maga a fejlesztő, Zoran Juric elsősorban azoknak ajánlja a Mail2RSS-t, akik hírleveleiket, levlistáikat rss-ben szeretnék elolvasni. Hát mondjuk nem biztos, hogy a Mail2RSS-sel egyszerűbb ezt megvalósítani, mint mondjuk ránézni a levelesládánkra, de azért magáért az ötletért, vagyis az RSS és az e-mailek összekapcsolásáért a magunk részéről megszavazunk egy innovációs jópontot.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása