friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Egy sportfotó felrázza a kisvárost

2006.03.04. 14:23 hírbehozó

Akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy csütörtök reggel a kávéjuk mellé kezükbe vehették a texasi Bryan-College Station Eagle című újságot, azoknak nyilván nem lesz új a sztori. Így a többiekhez szólunk. E lapszám egyik sportoldalán egy kép látható, amin éppen egy kosaras próbál blokkolni egy dobásra emelkedő másikat.

Mi ebben a nagy szám? Maga a szerkesztők sem gondolták volna, hogy délre az összes példány el fog fogyni a standokból. Egy unalmas tucatkép miatt. A képen ugyan első ránézésre nem tűnik fel semmi különös, de másodjára már nagyonis: mintha kikandikálna a sportgatya szárából valami, aminek alapesetben bent a helye. A szemfüles olvasók pedig nem győzték blogjaikban világgá kürtölni a nagy felfedezést. Reggel hát el is terjedt, hogy az Eagle lehozott egy olyan képet, amit márpedig tisztes erkölcsű texasi ember nem nyomtat papírra, s főleg nem egy sportoldalra. Csörögtek is a telefonok az Eagle szerkesztőségében, és a lap dolgozói nem győztek magyarázkodni a "megütközött, megdöbbent, dühös, a fotós kirúgásáért kiáltó" olvasóknak a kép miatt.

Aztán Ray Wilkerson vezető szerkesztő rászánta magát, és pénteken cikkben magyarázta el az olvasónak a történteket. Elsőként bevallotta, hogy mikor reggel kinyitotta kedvenc lapját, egyáltalán nem látta, hogy gond lehet az ominózus képpel. Másodsorban fotóriporter-kollégái segítségére siet, akik magas szintű munkát végeznek szerinte, vagyis szó sem lehet olcsó tréfáról. Mint írja, ki is kérte a pillanatot megörökítő fotós magyarázatát, aki el is árulta a megfejtést: a fény-árnyék idézte elő a nemkívánt optikai csalódást. A 65 ezres Bryan városka egyébként két éve változtatta mottóját The Good Life, Texas Style-ra. Maradjunk is ennyiben.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása