friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az eltűnt blog nyomában

2006.03.07. 15:37 hírbehozó

Egész nap arról hallani a magyar blogoszférában, hogy levették az egyik blogot a freeblogosok, de azt pontosan nem lehetett tudni, hogy miért. Egy ideig az keringett, hogy a blogger bénázása miatt került a blog a süllyesztőbe, majd később arról lehetett hallani, hogy a freeblog saját hatáskörben döntött a blog levételéről. A dA ReAl Gyurcsány Fercsi bLog-ról van szó, mely a kedves vezért parodizálja rendületlenül. (Arról se tegyünk le végleg, hogy maga Gyurcsány írja, mintegy mellékes csuklógyakorlatként.)

Szóval a blogger írt egy bejegyzést, immár a blogterre menekített új helyén. Eszerint a blogot a freeblog/sziget.hu "személyiségi jogi okokból" törölte. Korábban viszont a freeblog részéről egy hozzászólásban azt közölték, hogy "Mint felhasználonknak már jeleztük, nem a freeblog.hu törölte blogját hnem vszínuleg szerencsetlenül választott jelszóval élt vissza rosszakarója. Szerencsére van backup, hamarosan újra régi fényében tündökölhet az oldal." Ja, egyébként a blog a freeblogon azóta sem állt helyre. Lehet, hogy mégsincs bekap? Van esetleg személyiségi jogi ok nincs?

Mi van itt? Nem lehet viccelődni Gyurcsány Ferenccel vagy nem lehet helyretenni egy oldalt? A freeblog olyan szinten rosszul kommunikálja ezt az egész ügyet, hogy mostmár a többségnek meggyőződése, hogy valami mutyi van a háttérben. A kérdéses blogról ugyanis nem tudjuk elképzelni, hogy törvénysértő kijelentéseket tartalmazott volna. Arra meg már gondolni sem merünk, hogy megcsörrent egy telefon valahol, valamelyik farzsebben, és egy blogger volt a végiben. (Az sem lenne jobb, ha a freeblognál valaki azért kapta volna le a blogot, mert nem tetszik neki annak tartalma.)

[update1] Nos, a freeblog általam eddig ismeretlen arca (a.k.a. lpapp) állítja, hogy gonosz emberek törtek be a bloggerhez, és ezért volt ez a nagy felzúdulás meg pánik. Azért érdekesnek találom, hogy ezt valahogy egy egész nap alatt nem sikerült normálisan kommunikálni az érintett blogger és a többiek felé. De annak nagyon örülünk, hogy ez az egész egy nagy lufi, és nincs tanulság, nincs ügy, nincs semmi. Csak a káoszelmélet, forever.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása