friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Hogy áll össze a 'Google Office'?

2006.03.13. 11:41 hírbehozó

Egyelőre csak az amerikai blogoszférában terjed a pletyka, hogy a Google a Writely után az iRowst is felvásárolja (felvásárolta?). A Google korábban jelentette be, hogy nemsokára kijön új, ajaxos naplóalkalmazásával. A CL2-re keresztelt "online calendar" a Gmail részeként lesz elérhető. Ugye ezt követte a Writely megvásárlásáról szóló hír, vagyis megvette a Google a Microsoft Wordjének webkettes verzióját.

És most pedig az Excel webkettes megfelelőjeként emlegetett iRows van terítéken. Adódik a kérdés, hogy egy Word- és egy Excelszerű online irodai alkalmazás mellé nem fog-e kelleni a Google-nak egy Powerpointra hajazó prezentációkészítő webkettes is? Ha így van, nem lesz egyszerű menet. Hiszen a Writely egy jól működő webkettes, és az iRows vagy a NumSum is értékelhető online táblázatkezelő. Viszont igazán jó "online Powerpointot" nem ismerünk.

Csak olyan félig végiggondolt alkalmazásokat szoktak emlegetni, mint az S5 vagy a SlideML, de ezek messze nem ütik meg a Writely vagy az iRows szintjét. Szóval amennyiben a Google tényleg egy komplett irodai csomagot akar magának, akkor itt az ideje, hogy a fejlesztők rohamütemben előálljanak a maguk Powerpoint 2.0-jával.
  • Microsoft Office: Outlook, Word, Excel, Powerpoint
  • 'Google Office': Gmail, Writely, iRows, ???

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása