friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




És mit eszik? Ugyanazt mint mi!

2006.03.22. 14:45 hírbehozó

Ha valaha is lesz olyan Magyarországon, hogy blognetvörk, ami véletlenül sikeres lesz, annak mindenképpen a dentoni úton kell majd járnia. Nem, nem a Gawker Media másolására gondolunk.

A New York Mag híre szerint Nick Denton bérelt bloggerei számára egy új "szerkesztőséget", ami pedig a New York-i Crosby Street egyik kirakatüzlete. Egész pontosan ez itt.

A hírből csak annyi derül ki, hogy a bámészkodóknak nem fogja kedvét szegni holmi paraván vagy más rejtőzködésre alkalmas eszköz. Csak zöld falak és néhány szófa - így fog kinézni az üveg bloggerverem. Az utca embere pedig nézheti, amint épp áruba bocsátják gondolataikat a naplózók. Szóval indulhat a gawking a Gawker kirakat előtt.

(Aki New York ezen szegletében jár, látogassa meg a századvégi hangulatot idéző francia sörözőt, a Baltazart. Itt összefuthat a gawkeresek mellett Dylan Stableforddal, a FishBowl főbloggerével is, aki szintén arrafelé lakik és ez a kedvenc helye. Seséknek való feladat lenne, kár, hogy a vizer nem viszi oda őket.)

Nos, az NYMag szerint Danton ötlete egyben visszacsalogatja azt a 19. századi szerkesztőségi fílinget, mikor az olvasók még személyesen a szerkesztőségben pletykálódtak az újságíróknál, és nem levelekben vagy telefonon. Szóval ha egyszer valamikor, akkor legyen így.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása