friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Flickr + Nokia Nseries: mi ez?

2006.04.25. 20:40 hírbehozó

Bizony, a webkettőnek legalább olyan fontos építőkockája - ha tetszik tulajdonsága - a szinergia mint a tartalom megoszthatósága, a netező bevonása a tartalom aktív gyúrásába, alakításába, újrafelhasználásába. A szinergia valami olyasmit jelent, hogy a különböző tevékenységek, szolgáltatások egymást kiegészítő módon hatnak egymásra.

Ez persze nem jelenti, hogy külön-külön ne működnének megfelelően ezek a tevékenységek, csupán az összehangoltságból keletkezik egy olyan dinamizmus, folyamatos újragyúrhatóság, mely kifejezett innovációigényes, így a szinergikusan összerendeződő tevékenységek, szolgáltatások sikerre vannak ítélve. Ám mivel az idealizmus Hegel óta sok jogos pofont kapott innen is, onnan is, szálljunk vissza tehát a földre.

A Nokia és a Yahoo ma jelentette be, hogy összedolgoznak, és a Nokia Nseries okostelefonok és a Yahoo webkettese, a Flickr közt megteremtik a kapcsolatot. S így letöltés vagy telepítés nélkül a flickr-ös felhasználónévvel és jelszóval tölthetjük fel az okostelefon segítségével képeinket a webre.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a Google kifejezetten mobilokra is optimalizálta keresőjét. És a Google Blogger-szolgáltatását is optimalizálta Ericsson telefonra.

Ezzel csak azt akarjuk mondani, hogy az évek óta tartó vita, miszerint melyik "platform" lesz a tuti: a PC a laptop vagy a mobil, tökéletesen értelmetlenné kezd válni. Lassan, de biztosan megtanulhatjuk azt, hogy a különböző online termékek, így például egy webkettes képmegosztó is akkor lehet sikeres és életképes, ha éppen olyan könnyedén tudom elérni ezt a szolgáltatást az egyik platformon mint a másikon.

Lássuk be, hogy az élethelyzetek, és a fogyasztói szokások összetettsége is arra enged következtetni, hogy bizony nincs egységes filozófia, amit a fogyasztók követnének: van aki erre, és van aki arra fog esküdni. Az már látható, hogy vannak olyan tulajdonságai a különböző platformoknak, ami miatt egyszerűen nem tudják lenyomni egymást. Ezt itt most nem részletezzük, de egyszerű dolgokra gondolunk.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása