friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Kinek kell még 15 perc?

2006.04.27. 13:17 hírbehozó

Voltak nagy bukások és nagy sikerek is - a millió dolláros weboldalak ideje azonban sokáig úgy tűnt, leáldozóban van. Nos, akkor mit kezdjünk az olyan továbbgondolásokkal, mint ez a milliondollarinternetcelebrity.com? Nem elsősorban a projekt kitalálóját nem értjük: ő nyilván sok pénzt szeretne azzal keresni, hogy "világraszóló publicitást" kínál a neten (!!!) a feliratkozó wannabe művészeknek.

Az ötlet ugye az, hogy fizetünk némi pénzt, és kikerül az arcunk erre a weboldalra, és akkor majd mindenki jól megismer minket, híresek leszünk, és talán még a cédénket is megveszik. A kis profilképek a művészek weboldalaira, blogjaira mutatnak. De ha valakinek van annyi esze, hogy weboldalt vagy blogot csinál magának, akkor ugyanezeknek miért nincs eszük arra, hogy mondjuk a MySpace-en árulják szellemi kincseiket, művészi és nyilván kiemelkedően jó zenei alkotásaikat.

Ki akar 50 Cent lenni öt perc alatt? - nyilván ez az a hívószó ami miatt az American Idol vagy a Megasztár is sikeres bír lenni. A tévé és a zeneipar megmutatta, hogy bárkiből lehet sztár, sőt, akár évente egy tucat sztárt is lehet csinálni a sztárgyárban, sőt, egyik-másik akár évekig is képes kitartani a fejét a középszerűség mocsarából. Nos, többek közt ezért lesz mindig is érdekes egy garázs zenekar, egy alulról jövő, közönség által felemelt punkformáció. Mert a faszom se kíváncsi arra, hogy Soma vagy Robbert J. Lynch kit szeretne beemelni a kereskedelmi tévék legjobb reklámsávjába. Elég már ebből. Jöjjön a Fásy mulató millió dolláros weboldala és a Yeah yeah yeahs!

Outside of the art world, Andy Warhol is best known for the quotation, "In the future everyone will be world-famous for 15 minutes." He later told reporters, humorously, "My new line is, 'In fifteen minutes, everybody will be famous.'"

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása