friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Yahoo a mashup felé?

2006.05.17. 09:42 hírbehozó

A Yahoo új honlappal jelentkezett, és két felvásárolt szolgáltatása, a Flickr és a Del.icio.us is frissített. Ugye a Del.icio.us nemrégben vezette be a "yout network" funkciót, mely arra jó, hogy felvitt linkjeinket másoknak is ajánlhatjuk, felhasználókat vehetünk fel a "hálózatunkba". Azóta újítás, hogy láthatjuk azokat is, akik minket vettek fel kedvenceik közé. Ez a szerény "your fans" funkció.  És van egy fontos pótlás is: a kedvenc szerzőink hálózatát elrejthetjük az illetéktelen nézelődők elől. A Del.icio.us egyértelműen erősít közösségépítés vonalon.

De mi van a Flickrrel? Fejlett Organizr, a kontaktok képeire kattintva menüből módosítgathatunk, összetett keresés... Ja, és a Flickr immár gammaverziós. Ki mondta, hogy a webkettesek nem önironikusak?

"Gamma testing is an informal phrase that refers derisively to the release of "buggy" or defect-ridden products." (Wikipedia)

Még mindig nem értünk el oda, hogy a Yahoo-s hírtartalmkhoz passzintsák a del.icio.us-ös linkeket, a flickr-ös képeket, és vissza. De minden jel szerint a mashup felé halad a Yahoo. Nem hiába, manapság a nagy mammutcégek viszik a zászlót az innovációs háborúban. Ki gondolta ezt 2001-ben?

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása