friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Blikk értesül

2006.06.20. 12:24 hírbehozó

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a Bush Budapestre látogatásáról szóló mai Blikk-cikkben van egy olyan mondatkezdés, hogy "Az US. Army egyik hatalmas szállítógépe..." Egyrészt ebből kiderül, hogy nem tudják leírni az amerikai hadsereg nevét (US Army), másrészt, hogy nem tudják kiejteni sem, különben "az" helyett "a" névelőt használtak volna. De így: "az úesz armi" vagy "az usarmi" az olvasata. Helyesen így kéne persze: "a US Army", vagyis "a júeszarmi". Na de ez tényleg mellékes.

Egy másik mondat még bántóbb a szemnek: "A Blikknek sikerült az egyik elnöki autóról fotókat, valamint a Cadillac DTS Limousine 2006 műszaki és felszereltségi leírását is megszerezni." Ez szó szerinti idézet volt. A Blikk nagyon jól értesültségéhez egyetlen dologra volt szükség: a Google-ban rákeresni erre a nyamvadt járműre. Itten van.

A másik értesülés, vagyis a kocsi műszaki leírásáról meg itt van egy rakat találat. Gratulálunk a Blikknek, hogy "sikerült megszerezni" a Google nyitóoldalának címét, és sikerült úgy beállítani ezt a hatalmas felfedezést, mintha valami senki más által nem ismert információ birtokába jutottak volna.

A cikk záró mondatai már tényleg az örömjáték kategóriába tartoznak: "(...) Bush akárhol is jár, elnöki jogkörét zavartalanul gyakorolhatja. Akár az atombombát is elindíthatja."


komment Címkék: égből pottyant hírek

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása