friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Why would they do such a thing? [update1]

2006.06.30. 09:02 hírbehozó

Tegnap többször is beszélgettem az egyik legnépszerűbb angolszász bulvárlap munkatársával. A téma persze a Blikk Robbie Williams-cikke volt. Persze hogy érdekelte a sztori, ám miután kiderülni látszott, hogy a cikk alapállításai nem igazak, őszintén értetlenkedett, hogyan írhat egy bulvárlap olyan állításokra alapozva cikket, melyek igazáról nem bizonyosodott meg.

Mondtam neki, hogy Csányi is cáfolta, amellett, hogy a Velvet helyre tette a sztorit, és azzal váltunk el, hogy a bulvárlap nyilván bocsánatot kér holnap, és ezzel nyilván ki is pukkan a lufi. Aki a mai Blikk címlapját meglátta az újságárusnál, láthatja, hogy a magyar bulvárlapnak esze ágában sincs helyre tennie korábbi tévedéseit, hanem stratégiát váltott: egy lovász szájába adja azt, amit egy nappal korábban még maga állított. Az üzenet: kedves milliárdos Csányi úr, önnek a lovásszal van vitája, mi csak leközöltük, amit ő állít.

Az egész ügy mindenesetre arra kiváló volt, hogy helyre tegyem magamban: szerencsésebb országokban a bulvármédia - bár ott sem válogat az eszközökben, de azért - azt a luxust nem engedi meg magának, hogy fals alapsztorira épít, majd miután borul a bili, kitart a saját csökönyös tévedései mellett, és próbálja a kisemberre hárítani a felelősséget.

[update1] Hétfőn váratlanul bejelentették: távozik a Blikk főszerkesztője. Hogy mennyire hirtelen jött a döntés, jól mutatja, hogy ideiglenesen az eddigi főszerkesztő-helyettes veszi át a bulvárlap vezetését, amíg nem találják meg az új főszerkesztőt. Itt a történet vége.


komment Címkék: égből pottyant hírek

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása