friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Tűzijáték, média, halál

2006.08.21. 00:32 hírbehozó

Az már biztos, hogy halálos áldozatai is vannak a viharnak, ami a tűzijáték alatt söpört végig Budapesten. Bár a magyar média magát felülmúló módon nem volt a helyzet magaslatán. Amit innen a távolból lehet tudni, hogy tényleg káosz volt a rakpartokon és a vihar nagyobb volt, mint arra egy napfényes nap után számítani lehetett.

Lévén mi jelenleg nem tartózkodunk Budapesten, kénytelenek voltunk a tévék híradásaira hagyatkozni. A szomorú mérleg pedig, hogy a HírTV, aminek elvileg ez lenne az elsőszámú küldetése - naív ügyfél -, képtelen volt lekövetni az eseményeket.

Beolvasták az MTI-híreket, majd hosszabb snittek következtek: délelőtti konzervanyagokat bírtak adni, miközben az ünnepség helyszínein több tucat mentő és tűzoltó próbálta kezelni valahogy a káosz utáni helyzetet. Aki tehát a tévéből kívánt tájékozódni az eseményekről, koppant.

Aztán órákkal később leadtak egy vágatlan felvételt, amiből csak az derült ki, hogy a riporter és az operatőr tendenciózus kérdésekkel próbálja fokozni a "drámaiságot". Azt az Audit vedd föl Géza, az hatásos lesz - barátkozik a médiahisztériával egy interjúalany.

Az biztos, hogy aki volt már kint huszadikán, tudja, hogy az emberek egymás sarkán taposnak, hogy extradrága sörrel a kezükben láthassák ahogy éjszaka pillanatokra fényes és színes az ég. Mindez normál esetben szélcsendben és kellemes nyári klímában történik. Zavart és értelmezhetetlen képsoraival és szövegeivel azonban ma este a média nem tudta megmutatni, hogy mi történt ma este.

Jah, egyébként nem ártana a sokat utált meteorológusokat némileg komolyabban venni, főleg, ha az ember szabadtéri tömegnyomorhappeningre megy. Ebben persze nincs benne annak lehetősége, hogy meg is halhatunk. Ez a szomorú kimenet azonban nem menti a magyar médiát, mely a nemzeti ünnepen egy emberként szart a történések bemutatására. Tisztelet a talán nem is létező kivételeknek.  


komment Címkék: a sajtó részére

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása