friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.03.07. 17:27 hírbehozó

A Hírbehozó olvasói szavaztak

Egy szavazást lezártunk, egy pedig tovább fut. Értékelés. Az aktuálisabb kérdés az ügynöklistára vonatkozott. Összesen 33-an szavaztak (egy IP-cím, egy szavazat), ami már csak emiatt sem reprezentatív, vagyis csak annyit mond, hogy a Hírbehozó olvasóinak egy része mit gondol. Nos. A legtöbben (72,2%) arra szavaztak, hogy az összes ügynökös adatot tegyék ki az okosok az internetre. A többség tehát a teljes nyilvánosság mellett van.

Az ellentábor (21,2%) véleménye szerint elegendő lenne, ha a szlovákokhoz hasonlóan csak a neveket pakolnák ki a világhálóra. Valamivel több mint 6 százalék szerint jobb lenne, ha ügynökügyben mindenki hallgatna. Senki sem szavazott arra, hogy hagyjuk a kiszivárogtatókra az ügy feltárását.

Le nem zárt szavazásunk: Miért olvasol blogot? Erre össze-vissza 44 szavazat érkezett. Kiderült, hogy a Hírbehozó olvasói közül azok, akik szavaztak, többségükben azért olvasnak blogot, mert érdekli őket mások élete (31,8%). A második legnépszerűbb válaszlehetőség az "olyan híreket olvashatok, amilyeneket máshol nem" volt (15,9%).

A harmadik legnépszerűbb válaszlehetőség hármas holtverseny: 9,1-9,1% válaszolta azt, hogy azért olvas blogot, mert szeret más naplójában kotorászni, mert itt őszintébbek az emberek. És ugyanennyien ikszeltek arra, hogy ők ugyan nem olvasnak blogot. A Hajrá Fradi, és az "Én nem szavaztam az MSZP-re" válaszlehetőségre is érkeztek szavazatok. A lényeg, hogy a blogolvasás eszerint elsősorban a voyeurködésről szól jelenleg. Nem rossz.

  • Kik a Hírbehozó olvasói?

  • komment Címkék: az olvasó agya

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása