Két éve teljesen megbizonyosodhattam arról, hogy New Yorkban hamburgert enni egyáltalán nem hasonlítható semmilyen magyarországi/európai hamburgerezéshez. A New York Times most mégis reményt ad arra, hogy talán nem kell egy óceánt átrepülnöm legközelebb, ha ízletes húspogácsa köré olvasztott sajtos, baconös, hagymás csodát akarok enni.
Some of the most celebrated chefs in the city have taken up the challenge. Yannick Alléno, who earned a third Michelin star in 2007 for his precise, rarefied cuisine at Le Meurice, serves a thick, succulent hamburger at his casual restaurant, Le Dali. Mr. Alléno’s baker, Frédéric Lalos, a winner of one of the country’s fiercest cooking competitions, makes the buns. With smoked bacon, lettuce, dill pickles, mustard, mayonnaise and fries, the burger at Le Dali costs 35 euros, about $56.
A Times cikke olvasása közben annyira megéheztem, hogy rendeltem is az Azteca American Mexican Grill-ből egy jó adag New York burgert, sült krumplival. Buon appetit.