friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Google is bekéredzkedik az Asztalunkra

2005.08.23. 15:03 hírbehozó

Nemrégiben írtunk a Yahoo Widgets kezdeményezéséről, mely a Konfabulator asztali alkalmazásait rejti, s mely oly annyira megtetszett Para-Kovács Imrének is. Nos, remélem a Google Desktop meg mondjuk Bayer Zsolt számítógép előtt töltött óráit édesíti majd. A konkurens tehát kvázi ugyanazt próbálja meg lefejleszteni, mint a Yahoo. Miért?

Mert alapszabály, hogy az asztali alkalmazások vonzóbbak a felhasználók számára, mint a netes kütyük. Emögött a lustaság áll, mint ok. Az Asztalt nem tudjuk elkerülni. Még a leghozzánemértőbb felhasználó is tudja kezelni asztali alkalmazásait, főleg ha azok szépek, egyértelműek és majdnem hasznosak. Arról nem beszélve, hogy kiváló marketingeszköz a számítógép Asztalára varázsolt hirdetés, szponzorált link, satöbbi.

Már csak arra kell rávenni a felhasználót, hogy klikkeljen egyet a Download gombra. Onnantól jön a személyre szabott időjárás, képgaléria, jegyzetfüzet, hírdömping, gmailfiók, és a leggyakrabban látogatott weboldalaink linkjei. A Google-birodalom eltökélt abban, hogy bebújjon a bőrünk alá. Sikerülni fog neki. Csak dőljünk hátra, és élvezzük, ahogy hasad föl mind a hét réteg.

Használhatóság szempontjából még mindig a Yahoo Widgets viszi a prímet, akkor is ha belassítja a gépet, bonyolulttá teszi az életünket, és rászoktat az értelmetlen kütyük nézegetésére.

komment Címkék: az olvasó agya

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása