friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Mennek, maradnak, jönnek

2005.12.08. 20:31 hírbehozó

Blogadmin morzsol el egy könycseppet: Megmondós migrált a Blogterre. (Egykor és ma.) Nincs egyedül. Én legalábbis több freebloggerről hallom, hogy gondolkodik az áttelepülésen.

Persze elsősorban azok szeretnének migrálni, akik olyan tartalmat gyártanak blogjukon, ami belefér a Blogterbe: közösségépítés, tematikusság (vagy mi). Blogadmin az "ottani blogfelépítés" miatt nem olvassa az ottani kamu és kísérleti Hírbehozót.

Már nem az első sopánkodást olvasom azzal kapcsolatban, hogy ne menjetek már el innen gyerekek, mert az a másik szar, ez meg itt már olyan jól kialakult. Csakhogy a freeblog elég szerény szolgáltatásokat nyújt, és - mi körünkbe tartozó - bloggerek ezért latolgatják a "saját domain vagy blogter" dolgot.

Én nem szeretnék senkit rémísztgetni, de a Blogter megjelenésével nem ért véget a Freeblog piaci megpróbáltatása. (Megmérettetése?) Van egy olyan jövőképünk, amiben a Blogter lehappolja a jó tematikus és közösségi blogokat, a freeblogon maradnak azok, akik a Blogterre - nyelvezet vagy énblogság miatt - nem férnének be, és jönnek az új szolgáltatók, akik meg jobbat ajánlanak majd a Freeblognál, és akkor meg majd szépen el kezd részekre bomlani a blogoszféra.

Korábban már valamikor feljegyeztük ide, hogy véleményünk szerint a magyar blogtörténet második fáziáshoz ért el a Blogter és az egyebek megjelenésével. Kialakult egy helyzet, amiben csak az tud megmaradni, aki jókat lép. Nem feltétlenük a király ledöntése a cél, hanem a vezérek kiütése, a gyalogok pedig sokan vannak, de ha klikkesednek, akkor meg mi lesz a lóval?
Fatal error. Mismatch. Brrr.. Vzz.. Tik.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása