friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Valós idejű emlékiratok

2006.01.15. 14:13 hírbehozó

Mindenki ismeri azokat a szolgáltatásokat, melyek segítségével üzenetet küldhetünk magunknak a jövőbe. Az ötlet és a módszer meglehetősen egyszerű: késleltetéssel küldünk saját magunknak emaileket. Mondjuk ma írunk egy emailt, és beállítjuk, hogy csak öt év múlva kapjuk meg.

Ilyen szolgáltatást nyújt a FutureMe vagy a MailToTheFuture, magyarul pedig az Üzenet.net. A mi ötletünk pedig egy olyan blogszolgáltatás, mely főleg a személyes blogot íróknak lehetne érdekes. Igen, arra gondoltunk, hogy a jövőnek írjunk blogbejegyzéseket.

Tehát a blogger ma megírja személyes bejegyzését, de beállíthatná, hogy az napra pontosan egy év múlva jelenjen meg. A blogger írná szépen a postokat, és egy év múlva pedig már saját blogja olvasójaként látogathatna vissza a webnaplóra, hogy megtudja, mit is írt pontosan egy éve ezen a napon. Az egész persze akkor lenne jó, ha nem lehetne visszanézni adminfelületről a korábban írt bejegyzéseket, így a blogger kénytelen lenne kivárni az adott post egy éves "születésnapját". 

Ez a cucc szerintünk azért lehet érdekes, mert a bloggert saját blogja "külső" olvasójává teszi, ráadásul egy év egy ember életében viszonylag nagy idő, így napról napra nyomon követhetné személyisége és élete múltbéli változásait.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása