friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Origami-leleplezések

2006.03.07. 13:56 hírbehozó

Bár a Microsoft várhatóan csak csütörtökön, a CeBiten mutatja be hivatalosan új kéziszámítógépét (ez sem biztos), az Origamit, a bloggereket az elmúlt hetekben nem hagyta nyugodni, hogy rejtegetnek előlük valamit. Többen le is leplezték a titkos projektet. Állítólag a D-Kitchen csinálta meg az Origami reklámfilmjét, és megintcsak állítólag épp ennek a cégnek a honlapján lehetett látni a kérdéses referenciavideót.

A videó most is elérhető egy csomó weboldalról, és ha csak nem valami fatálisan nagy marketinghack áldozatai vagyuk, akkor bizony így fog kinézni az új kéziszámítógép, amit remélhetőleg nem csak bohóckodásra használhatunk. (Annyi bizonyos, hogy a DK honlapján az elmúlt héten már nem volt fenn a referenciamunkák közt az Origamivideó.)

Az egész kampányban az az érdekes, hogy a Microsoft a titkolózásból persze szeretett volna némi médiafigyelmet kicsikarni, így elindították a rejtélyeskedő OrigamiProject weboldalukat. Ám nyilván ők sem gondolták komolyan, hogy a sokezer blogger, akit nagyon érdekel ez a topik, nem fogja minden erejét és leleményét latba vetve leleplezni a kampányt. Bár, ki tudja, lehet, hogy a Microsoft mindig egy lépéssel előttük jár, és ezek csak álmegrendelések álmunkái, az Origami meg valójában egy Service Pack 3 vagy egy újabb Vista-verzió fedőneve. Na jó, azért ekkora összeesküvésre nincs kilátás.

Mindegy, az Origamivideón látható, amint az egyik csávó a metrómegállóban használja a kéziszámítógépet. Ekkor kap egy üzenetet "have you seen this? www.taikoux.com". Nos a kérdéses weboldal egy - szokásos, mindenki által utált - online gambling szájt, aminek a főmenüjében ugyan ott van, hogy "Origami", nadeazé'. Mi köze lenne ehhez a Microsoftnak? Egyébként ha minden igaz, a taikoux.com domaint épp akkoriban jegyezték be, mikor a D-Kitchen-es videó elterjedt a blogoszférában. Ebből vajon következik-e hogy egy szemfüles domainregisztrálás az ügy megoldása? Mondjuk ezt a verziót erősítheti, hogy a kérdéses weboldalon a menüben ott virít az Origami kifejezés. Bip, bip, fatal error.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása