friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




newyork#16 - Celebvadászat

2006.09.28. 04:34 hírbehozó

Épp előbb értünk vissza a városból, kezünkben a már szokásosnak mondható wrap-fajita burrito kombóval, amit ezúttal valami égi jelnek engedelmeskedvén fél liter jeges teával kívánunk emészhetővé tenni. A nap a Central Park különböző irányú megközelítésével telt, melynek végeredményeként a magyar negyed maradványaiba botlottunk, valamint kultikus tech helyeken jártunk és celebspottoltunk. Már nem úgy, hanem...

A mai manhattani reggel mély kétségek közé sodort. Egyszerűen képtelenség volt eldönteni a magasházak közt az égre kandikálva, hogy akkor most jó idő lesz vagy sem. Valójában a szokásos történt. A szobánkból látni a napot, de ha lemegy az ember a felhőkarcolók közé, arra van kárhoztatva hogy árnyékban és huzatban közlekedjen, ami azt a bizonyos hőérzetet erősen próbára teszi.

Végül kardigános időnek saccoltuk, és el is indultunk gyalog a Times Square irányából a Madison Ave felé. A téren először találkoztunk össze New York egyik élő nevezetességével, a majdnem pucér cowboyjal. (celebspotting #1)



Az egész persze messze nem olyan bizarr, mint azok a kigyúrt modellcsávók, akik divatüzletek bejáratánál egy szál alsónadrágban csábítgatják be a vásárlókat. Nem mintha New Yorkban az expresszív szexualitás tabutéma lenne.

Útban a 5th Avenue felé összefutottunk a Colbert Report plakátjával. (celebspotting #2) Persze felmerült bennünk, hogy elmehetnénk az egyik show-ra, csakhát mivel a magyar bizottság megfúrta az M0-s híd névszavazást, félő, hogy származásunkra tekintettel nehéz perce elé néznénk Colbert ketrecében.



Inkább a Sony Centerbe csábultunk be. Itt van egy állandó kiállítás, mely egyből egy átvágással kezdődik. Egy robotnak beszélhetünk, és ő készségesen válaszol is minden kérdésünkre. Bent, a kiállításon aztán látni, hogy valójában egy ember irányítja és kölcsönzi a hangját a robotnak.

A Sony kiállítása egyébként egy béna Tussauds-panoptikumhoz hasonlítható csak. Nem érdemes pénzt fizetni érte. Higgyék el, az aulában látható pókember sokkal érdekesebb. (celebspotting #3)

Sajnos a mai napra nem jutott igazi celeb. Pedig a Gawker Stalker szerint ha egy kicsit több szerencsénk van, összefuthattunk volna sztárokkal Manhattan szívében.

Fájdalomdíjul az Apple-üvegkalitkában merültünk alá. Sok érdekeset nem láttunk. Emberek ülnek a kiállított gépek előtt és sakkoznak meg csetelnek. Olyan mint egy Apple-kiállítóterem, na. Minek is várnánk többet.

A Central Park következett. Egy futó izomgörcs leápolását követően megkerültük az állatkertet, majd a múzeumok felé vettük az irányt. A Guggenheim például renoválás alatt van. Úgyhogy kívülről nem épp feltűnő, belülről annál impresszívebb.

A Central Park egyébként pont olyan mint amilyennek az ember képzeli: rendben tartott, takaros park, ami maga egy országnyi területen fekszik, kis tematikus helyekkel (pl. mesterséges tó, játszótér, gyep leosztásban), sok-sok kocogó iPod-reklám és mókus, mókus, mókus. Ők a nap celebjei.



A magyar negyedről majd holnap.

komment Címkék: new york celeb

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása