friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Leszáguldani a hegyről, bringával

2009.04.20. 19:58 hírbehozó

Nos, ma végre leteszteltem, hogy működik-e a livestreamelés bicajozás közben. A Virgóból (Svábhegy) tekertem le a Gödörig (Erzsébet tér) az Istenhegyi úton, majd a Moszkván át a Batthyányiig. Ott pedig inkább a nehezebb úton mentem, hogy lássátok, mennyire lehetetlen dolog manapság a budai parti sétányon biciklizni.

A kamera a kormányra van szigszalagozva. A hátamon a táskában egy MSI Windből, 3G-n keresztül volt netkapcsolat. A frame/sec-et nem mertem maxra állítani, cserébe viszont erősen szaggat a kép. Igaz, ilyen sebességnél a legjobb minőségben is szaggatna.

Íme a felvétel (kb. 20 perc, bele lehet tekerni): 

Video chat rooms at Ustream

A mostani közvetítés azért volt egy kicsit necces, mert a bukómat otthon hagytam. Így teljesen "csupaszon" kellett tartani lefelé a helyenként 50-60 km/órás tempót az autósokkal.

Az is hozzá tartozik a történethez, hogy minden munkanapon megtesszük ezt a távot. Úgyhogy a kanyarokra, buktatókra, kanálisokra, nehezebb szakaszokra álmomból felkeltve is emlékszem.

Legközelebb védőfelszerelésben, picivel jobb minőségben próbáljuk meg rögzíteni ugyanezt az etapot. Esetleg a nehezebb szakasznak számító Diós árok is szóba jöhet.

Valamint a felfele tekerés. Ami jóval hosszadalmasabb, viszont talán átélhető lesz, hogy milyen kínokkal teli dolog 400 méter szintkülönbséget pár kilométeren megtenni, felfelé. Ráadásul éhgyomorra, kárörvendő autósok kipufogógázát ütemesen inhalálva.


2 komment Címkék: stream videó bicikli ustream livestream

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása