friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.03.15. 14:30 hírbehozó

Fütyültek a fütyülők

Mit is tehettek volna. Magyarországon már menetrendszerűnek mondható, hogy baloldali és liberális politikusokat kifütyülnek a nemzeti ünnepségeken. Persze a jobboldal gondolhatja, közvetítheti tábora felé azt, hogy ez azért van, mert ők a rosszak, de mi vagyunk a jók, hiszen minket nem fütyülnek, azaz mi rendes nép-nemzeti népjóléti emberek vagyunk.

Persze a füttyöngés dolog nem is annyira pártokról, politikusokról, mint inkább a két szavazótábor vérmérsékletéről, dolgokhoz való hozzáállásáról sejtet valamit. Bár felteszem, hogy egy értelmesebb fideszes inkább érvekkel döngöli a sárba a baloldaliakat, akárcsak liberális vagy szoci szomszédja, de azért mindenki előtt ismert a jobboldali politikai tábor elhajló fele, mely több, politikailag racionálisan nehezen értelmezhető rendezvényen is megmutatja magát.

Gyurcsányt nem azért fütyülték ki, mert nem értenek egyet gazdaságpolitikájával, vagy a szociális ellátórendszerről vallott nézeteivel, hanem azért, mert ő az MSZP kormányfője. Lehetne ő bárki, bármi, a füttyöt a baloldal embere akkor is megkapja, ha ad absurdum egyáltalán nem adna rá okot. A füttyöngők meg a médianyilvánosságot, ami már eleve egyfajta önigazolás. Nézzék csak meg a tudósításokat.

Nincs itt hiba. A magam részéről azonban egyetértek azokkal, akik azt a dilemmát rágják, hogy a csendes többség, a józan zoon politicon kiszorul a politikai nyilvánosságból az ilyen esetekben. Nem baj. Szép idő van, mi mutassunk példát, mossunk kocsit, tegyünk semmit, kertészkedjünk, úgyis mint: ápoljuk kertjeinket...
Moderata durant. Iove fit, quod bene fertus, onus.


komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása