friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.03.17. 19:52 hírbehozó

Magyar hedonisták

Nos, ha már múltkor csak angol nyelvű főzős-kajás blogokról szóltam, a rend kedvéért íme néhány fríblogtárs - arccal a hedonizmus felé. Az érzéki örömök legelsőbbike mindjárt legyen a pikáns kávéfilozófiát előadó kave.freeblog.hu. Receptek mellett kávézási szokások, minitörténelem. És végre megtudhatjuk, hogy mit is iszunk, mikor mélange-ot és macchiatót rendelünk első randevúink felvágós hangulatában.

Ide kívánkozik még a Teablog. Nos, meglepő, de itten teákról olvashatunk. Kevésbé tematikusan és átláthatóan, de mégis. Az oldal alapszíne azt sejteti, hogy bloggerünk zöldtea savvy. Sok közhely, kellemes, bealvós teázó.

Ha kellően beteáztunk, irány Cook kapitányi blogja, ahol a ma divatos southern special konyhák étkeiből kapunk rövid, de biztosan pontos leírást. Ennél egy kicsit zaftosabb, részletezőbb és élvezetesebb a Receptblog. A recepteket olvasva biztosak vagyunk benne, hogy Konyhatündér valóban meg akarja főzetni ételeit a bloggerekkel. Úgy legyen.

Libbenjünk tovább a Receptgyűjteményke nevű receptgyűjteménykére. A Cookhoz hasonlóan tömör, egyszerű - nekem egy kicsit kopipészt ízű - hozzávalólistákat lehet olvasni. A grépfrútos túrótortánál kicsit megremegett az ujjam a billentyűzeten, így találtam magam a Mindenféle Receptek Gyűjteménye blogoldalon. Ez a tökéletes minimál receptblog. Csak a legszükségesebbeket közli velünk Zsu, aki maga is bevallja, hogy itt bizony szintén gyűjteményecskéről van szó, s nem saját ételfilozófiáról.

Csorogjunk is tovább Konyhamanóhoz, a szintén körítésmentes receptbloghoz. A következő idézetből kiderül, hogy a blogger itt tán maga írja a recepteket és no kopipészt: "Feltettem forrni a vizet és megfőztem benne a tésztát, ahogy illik, sóval és kicsi olajjal, majd leszűrtem és salátástálba raktam." A többiekről majd egyszer, máskor, bővebben.

Sóhajtós végefőcím: de jó lenne, ha tematikusan gyűjtött recepteket el lehetne érni a menüből, és ha egyszer egy szakács is lependeredne a konyhai iMac elé, s blogírásra adná fejét. A lelkes amatőrök persze kedvesebbek, főleg ha saját kajákat sütnek.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása