Magyar hedonisták
Nos, ha már múltkor csak angol nyelvű főzős-kajás blogokról szóltam, a rend kedvéért íme néhány fríblogtárs - arccal a hedonizmus felé. Az
érzéki örömök legelsőbbike mindjárt legyen a pikáns kávéfilozófiát
előadó kave.freeblog.hu.
Receptek mellett kávézási szokások, minitörténelem. És végre
megtudhatjuk, hogy mit is iszunk, mikor mélange-ot és macchiatót
rendelünk első randevúink felvágós hangulatában.
Ide kívánkozik még a Teablog. Nos,
meglepő, de itten teákról olvashatunk. Kevésbé tematikusan és átláthatóan, de
mégis. Az oldal alapszíne azt sejteti, hogy bloggerünk zöldtea savvy.
Sok közhely, kellemes, bealvós teázó.
Ha kellően beteáztunk, irány Cook kapitányi
blogja, ahol a ma divatos southern special konyhák étkeiből kapunk
rövid, de biztosan pontos leírást. Ennél egy kicsit zaftosabb,
részletezőbb és élvezetesebb a Receptblog. A recepteket olvasva biztosak vagyunk benne, hogy Konyhatündér valóban meg akarja főzetni ételeit a bloggerekkel. Úgy legyen.
Libbenjünk tovább a Receptgyűjteményke
nevű receptgyűjteménykére. A Cookhoz hasonlóan tömör, egyszerű - nekem
egy kicsit kopipészt ízű - hozzávalólistákat lehet olvasni. A grépfrútos
túrótortánál kicsit megremegett az ujjam a billentyűzeten, így találtam magam a
Mindenféle Receptek Gyűjteménye
blogoldalon. Ez a tökéletes minimál receptblog. Csak a
legszükségesebbeket közli velünk Zsu, aki maga is bevallja, hogy itt
bizony szintén gyűjteményecskéről van szó, s nem saját ételfilozófiáról.
Csorogjunk is tovább Konyhamanóhoz,
a szintén körítésmentes receptbloghoz. A következő idézetből
kiderül, hogy a blogger itt tán maga írja a recepteket és no kopipészt:
"Feltettem forrni a vizet és megfőztem benne a tésztát, ahogy illik, sóval és
kicsi olajjal, majd leszűrtem és salátástálba raktam." A többiekről majd egyszer, máskor, bővebben.
Sóhajtós végefőcím: de jó lenne, ha tematikusan gyűjtött
recepteket el lehetne érni a menüből, és ha egyszer egy szakács is
lependeredne a konyhai iMac elé, s blogírásra adná fejét. A lelkes
amatőrök persze kedvesebbek, főleg ha saját kajákat sütnek.
Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!