friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.03.27. 19:14 hírbehozó

Milyen gyakran írjunk bejegyzéseket?

Elsőre persze azt mondanánk erre, hogy: amilyen gyakran csak kedvünk és időnk van rá. Nos, a Webpronews újságíró-bloggere egy egész cikket szentel a témának. Wayne Hulbert ajánlata szerint hetente legalább három bejegyzést írjunk, és ha lehet, mind a hármat külön napokon publikáljuk.

Aztán rátér arra, hogy ő például nem hagyományos bejegyzéseket, hanem informális újságcikkeket irogat egy blogba, napi rendszerességgel. Később pedig a napi egy nagyobb anyag mellé írt több, kisebb bejegyzést is. Tette ezt elsősorban azért, hogy megvizslassa, valóban több látogatója lesz-e több bejegyzéssel.

Bloggerünk - nem nagy meglepetésre - végül arra jutott, hogy biza a több bejegyzés egyben több látogatót is jelent. Végül azért arra jut, hogy egy kezdő blogger eleinte irogasson csak heti három bejegyzést (más-más napokon), és amikor már kialakult a rendszeresség a blogjában, vagyis képes tartani a heti három entryt, akkor kezdheti növelni a bejegyzések számát. Ennél talán fontosabb megjegyzése: egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy egy bloggernek naponta legalább egy bejegyzést kell írnia. Viszont az már annál fontosabb, hogy legyen valamiféle rendszeresség a megjelenéseken.

Emellett pedig felhívja a figyelmet arra, hogy nem kell feltétlenül azonnal megjelentetni minden bejegyzésünket. Spájzolhatunk is, ami kifizetődőbb mint egyszerre kitenni 3 bejegyzést. (Műhelytitok: ez a bejegyzés is spájzolásra készült, igaz csak néhány órát érlelődött a depóban. A Freeblog pici hibája, hogy a spájzolt bejegyzés archív oldalról már akkor is elérhető, amikor még nem éles.)

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása