friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Szavazók, húsvét, győzelem

2005.03.27. 14:51 hírbehozó

Ha most vasárnap lennének a választások, még mindig a bizonytalanok nyernének (35%). Miért nem alakítanak pártot? Ők lehetnének a kormány. Az ellenzéki székeken meg osztozhatna a Fidesz (31%) és az MSZP (26%).  Az SZDSZ-nek 4 darab százaléka lenne "most vasárnap", ami arra elég, hogy a  partvonal széléről, a Munkáspárt mellett, de a MIÉP előtt, a kispadról kövesse le a 2006-2010-es évadot. A Jóbarátok legjobb részeit.

Illik-e húsvétkor polblogot írni? - kérdezi tőlem egy angyal, de továbbhesegetem.  A Szonda-Ipsos mérése alapján a fideszesek többsége szerint negatív az uniós csatlakozás "eddigi mérlege". Mondjuk megnézem azt az átlag pártválasztót, aki mérlegre teszi az ország első uniós évét, és következtetéseket vonogat. Ja, és még egy: a Fidesz szavazói rendkívüli módon optimisták a tekintetben, hogy nyernek 2006-ban.

Ha a Fidesz szavazóinak lelki békéjéért, egészséges lelki fejlődéséért izgulunk, akkor azért kell imádkoznunk, hogy ők jövőre ne csalódjanak. Ha viszont a szoci szavazókat szeretnénk keblünkre ölelni, mormolgassuk, hogy "second term, left turn". De hát már ma tudható, hogy a bizonytalanok nyernek, akik a Bizonytalan Párt bevezetésével valóra váltják legfontosabb programpontjaikat: a politikailag elkötelezettek elbizonytalanítását, és a bizonytalanság alkotmányos jogának elfogadtatását - vagy nem, nem biztos, nem tudják még pontosan. Bizonytalanország pedig végre önmagára talál. Az óra átállt, a pápa meg megáldotta a turistákat, de szólni már nem tudott. Mehetünk locsolkodni.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása