friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




SZDSZ-vezetés kontra SZDSZ-szavazók

2005.04.27. 12:44 hírbehozó

Az SZDSZ régen nem volt már ennyire kényelmetlen helyzetben. Ugye emlékszünk még, hogy az államfőjelölő szocialista kongresszus előtt a kisebbik koalíciós párt kerek perec megmondta, hogy nem támogatja Szili Katalint, mivel álláspontjuk szerint az aktív politikus és a köztársasági elnök mint olyan összeférhetetlen tisztségek.

Most meg a Szonda Ipsos kijön ezzel a felméréssel, miszerint az SZDSZ szavazótáborában a legnépszerűbb jelölt éppen Szili Katalin (30%), és a legkevésbé népszerű éppen az SZDSZ jelöltje, Gombár Csaba (8%). Ugyancsak a szoci kongresszus előtt történt, hogy Kuncze Gábor SZDSZ-elnök drámai hangú levélben kérte szimpatizánsaik véleményét arról, hogy szerintük jó-e Szili vagy sem.

Nem tudjuk, milyen reakciók érkeztek a levélre, de annyi bizonyos, hogy miután világossá vált, hogy az MSZP Szilit akarja, Kuncze megint kijelentette, hogy nem támogatják a házelnök köztársasági elnökké való előléptetését. Annyit tettek még hozzá, hogy sok szerencsét kívánnak a szociknak a parlamenti 50 százalék plusz 1 szavazat megszerzéséhez - ami ugye magának a szoci frakciónak nincs meg.

Itt tartunk. Kuncze Gábor legyen a talpán, aki kitalál ebből a politikai zsákutcából. Egy biztos, egy szocialista vezető sem fog szembemenni saját pártja többségi akaratával. Nem mellékesen, a Szonda szerint, ha a választókon múlna, Szili lenne a köv. közt. elnök.

  • Vonulnak a pártok a Duna jegére

  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása