friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Bloggereket vesznek a napilaphoz

2005.05.05. 09:34 hírbehozó

Amíg a magyar print média jobbára mélyen hallgat a bloggertársadalomról, addig más országokban már túl vannak az első sokkhatáson. Próbálnak valamit kezdeni ezzel a sok izé bloggal vagy mivel. Mint köztudott, a spanyolok igencsak élen jártak az internetes hírportálok kialakulásában. Úgy tűnik, erről a hagyományról nem is szívesen mondanak le.

Az Európában több országból is ismert ingyenes napilap, a "20 perc" spanyol kiadása ("20 Minutos") egy közleményt jelentetett meg, miszerint "tudatában vannak" annak, hogy a 21. század legjobb krónikásait nem a hagyományos médiában kell keresniük. Hanem inkább a neten, a blogokban. Ennek kapcsán indította el a lap a 2005 legjobb spanyol blogja versenyt.

A nyertesek pénzt (3000 eurót), egy szobrocskát és oklevelet, valamint állást is kapnak a 20 Minutos-nál. A magyar Metro újsághoz hasonló lap olvasói 20 kategóriában szavazhatnak a legjobb blogokra. Eredményt jövő februárban hirdetnek. Nos. Lehet vitatkozni, hogy ez a bloggerel lenyúlása vagy épp a korszellem felismerése-e. Mindenesetre nem olyan pállott, álmosító a levegő, mint minálunk.

Jó tanács, nem-újságíró-bloggereknek: próbáljatok meg saját magatok pénzt csinálni a blogotokból, ha már. Viszont ha mégis a hagyományos médiában, akkor meg minden energiátokat fordítsátok a függetlenség, a saját autonómia megőrzésére. Nem fog sikerülni.

Valamiért idekívánkozik az utóbbi idők legenerváltabb mellébeszélése, a Népszabadságból.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása