friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Orbán Viktor szent védelmében

2005.07.04. 09:44 hírbehozó

A Magyar Nemzet, úgy tűnik, személyes ellenségének tekinti Rajnai Attilát. Ugye ő az az újságíró, aki a Tokaji borcsaták című ÉS-cikksorozatot jegyzi. Nos, a Magyar Nemzet megtalálta, miért rúgták ki anno Rajnait a Petőfi népétől. A sztori szerint azért, mert leírta, hogy Harrach Péter ott volt egy rendezvényen, amin nem is volt ott.

Rajnai - elmondása szerint - nem várta meg a rendezvény végét, mert sok tudósítást kellett aznap leadnia, és beleírta cikkébe, hogy "Harrach Péter a kormány jövőtlen szociális politikáját bírálta". Ez valóban megengedhetetlen. (Noha hozzátehetjük, hogy ha Harrach megjelent volna a rendezvényen - ahogy nyilván számítani lehetett rá -, valami hasonlót mondott volna. Bár ne zárjuk ki, hogy a kormány szociális politikáját dícsérte volna. De a lényeg, hogy valótlanságot írt le az újságíró, slussz passz.)

A Magyar Nemzet nyilván azt akarja sugallni cikkével, hogy Rajnai márcsak emiatt is hiteltelen újságíró, ergo: az Orbán Viktorral kapcsolatban leírtak is minimum füllentések. Hogy a Magyar Nemzet tovább erősítse a gonosz képét, keretes anyagokban a cikk mellé kapcsolja az utóbbi évek nagyobb magyar sajtóbotrányait, melyek mind meg nem történt dolgokról beszámoló újságírókról szólnak.

Érthetetlen, hogy a Magyar Nemzet miért utálja ennyire Rajnai Attilát, hiszen maga Orbán Viktor tett egy kvázi és részleges beismerést a Szólás szabadságában, és egyébként is, ami nem igaz, azt úgy szokás megcáfolni, hogy bebizonyítjuk róla, hogy hazugság, és nem úgy, hogy visszamutogatunk egy 2002-es ügyre, mondván: na tessék, mindenki láthassa, priusza van.

Friderikusz: A valóságos kérdés az, hogy azokat a mondatokat, amelyeket ez a jegyzőkönyv, amiből a lap idéz, mondta vagy nem mondta. Mondta-e azt, hogy ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet?
Orbán: Azt biztosan mondtam, hogy miután a törvény lehetővé teszi, hogy pályázzon a feleségem is, ezekre a mezőgazdasági támogatásokra, azt mondtam, hogy ezt bátran tegye meg, de semmiképpen ne ő, illetve az ő cége kapja a legtöbb támogatást. Ezt biztosan mondtam.
F: Vagy pl. a Tokaj Kereskedőházzal kapcsolatban ön azt mondja a jegyzőkönyv tanúsága szerint: "szent tehén, nehéz hozzányúlni, csak a ciklus idején lehet megoldani." Mondta, vagy nem mondta?
O: A Tokaj Kereskedőház az a számunkra valóban szent tehén, ezt mondhattam, nem szabad eladni és még átszervezni sem szabad, szerintem, csak nagyon nagy óvatossággal, nem is vállalkoztunk erre egyébként. (Szólás szabadsága, Honnan-hová?, április 17.)

 

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása