friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az a fekete doboz a szoba közepén

2005.07.05. 09:42 hírbehozó

Neked milyen tévéd van? Fekete vagy ezüstszürke? Mindegy, melyik, más úgysem nagyon lehet. Még a legdizájnabb nappalik közepén is fekete vagy ezüst egységdoboz díszeleg. Úgy csúfolják, "a tévém". Nem kellene ennek így lennie - legalábbis így gondolták az egyik tajvani cégnél.

A HannSpree nevű vállakozás éppen abból él, hogy a tévé doboz-mivoltát értelmezi újra. Három főbb csoportba sorolták készülékeiket: sport, fantázia és stílus. Sportos tévéik közt például kosárlabdát, focilabdát, baseballlabdát idéző darabokat is találunk. Elsősorban a sportőrült tinédzserek rajonganának egy ilyenért.

Aztán vannak a fantázia gyűjtőnévvel illetett darabok: ebbe belefér az abszolút oldschool, Batman, Taz, a sültkrumpli vagy a majom is. (Továbbra is tévékről beszélünk.) Végül a stílus rovatba sorolt készülékek maradtak. Itt általában valóban csak a formai megoldásra fokuszáltak a tervezők. Kedvenceink: pop, wood, folio.

A tévék hátrányai, hogy viszonylag kis méretűek, messze gyártják őket és nyilván borsos áruk van. Mindamellett egy magára valamit is adó lakberendezési magazinnak illenék vásárolnia belőlük néhányat. Ha már arra adtuk a fejünket, hogy megaszondjuk a népnek, mi a szép. Ugye.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása