friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Szex és New York, webnaplózva

2005.07.24. 20:52 hírbehozó

Carrie Bradshaw-t képernyőre álmodták meg. Ő a Szex és New York fő alakja, az egyedülálló nagyvárosi nők archetípusa. Mesterségesen hívták életre - okos producerek és forgatókönyvírók. Egy karakter, mellyel sokan azonosulnak. Epizódéletét milliók hajlandók követni hétről hétre a tévé előtt - miért ne működhetne a jelenség a valóságban is? (sic!)

Stephanie Klein fiatal New York-i nő, akivel sokszor a valóságban történnek olyan meredek, mulattató, együttérzést keltő történetek, mint a sorozatbéli Carrie-vel. Hogy honnan tud erről a többi ember? Nos, Klein kisasszony blogot vezet, nem is akármilyet. A világ több mint 13 millió működő webnaplója közül az övé abba az első kétezerbe tartozik, melyre a legtöbben linkelnek a világon.

Klein blogjának népszerűségét nem csak az magyarázhatja, hogy bejegyzései végtelenül őszinték, szókimondóak, lényegretörőek, olykor szexuálisan túlfűtöttek, hanem az is, hogy a leskelődőknek élete szinte minden részébe bepillantást enged: fotógalériák, ismérvek, tulajdonságok sorakoznak. Egy személyiség, blogosítva. Klein kisasszony az utóbbi időben valóságos hírességgé nőtte ki magát a tengerentúlon. Ráköszönnek az étteremben, aktuális kalandjával kapcsolatban adnak neki tanácsot a zöldségesnél. Rajongói valósággal követelik rajta az újabb és újabb bejegyzéseket.

Blogja tette ismertté, de ma már könyvet is ír életéről, melyet várhatóan a ReganBooks jelentet meg jövő tavasszal. Sőt, az NBC-vel is aláírt egy szerződést. A csatorna várhatóan televíziós komédiasorozatot készít Klein életéből. Mondom, Carrie létezik a valóságban is, és épp önmagát készül eljátszani egy tévésorozatban. Tiszta Mátrix.

A celebbloggerre a New York Times is felfigyelt, oly annyira, hogy hét végéi számában terjedelmes írásban foglalkozik a Klein-jelenséggel. (Magát az NYT- írást egyébként szintén csúcsteljesítménynek tartom. De erről majd máskor.) Klein persze blogjában reflektál is a cikkre.  Ja, míg el nem felejtem, a negyedrészt görög származású blogger naplója "Greek Tragedy - stories of my life" (Görög tragédia - életem történetei) címmel fut.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása