friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Mindent az Asztalra!

2005.07.29. 09:30 hírbehozó

A Yahoo nemrégiben kápéra megvette a Konfabulatort, hogy az asztali kütyüket saját nevén és ingyenesen kínálja a netezőknek. Mi áll a Yahoo döntése mögött? A technológiai cégeknél régóta téma, hogy az átlag felhasználók jelentős része a mai napig nem jutott el odáig sem, hogy megtanulja átállítani webböngészőjében a kezdőlapot. Ennek a részben kutatásokon, részben előítéletek alapuló nézetnek a továbbgondolása, hogy az átlag felhasználó jobban szereti, ha a különböző webes szolgáltatásokat egyből az Asztalon (Desktop) érheti el.

A Yahoo Widgets (szerkentyűk) tökéletesen beleillik ebbe a képbe. A fejlesztés lényege, hogy asztali kütyük teljes tárházát kapjuk meg a Yahoo-tól. Ha akarjuk, deszktopunkra varázsolhatjuk kedvenc híreinket, az aktuális időjárás-jelentést, webkamerákat, gépünk memóriájának aktuális állását, játékokat, keresőfelületeket, a gépünkön található képeket, egy szóval majdnem mindent, amihez eddig is hozzájuthattunk. De most mindent, akár egyszerre, szép, egységes megjelenésben.

Az Asztalra ragasztott kis kütyüket igen egyszerű mozgatni, eltávolítani vagy éppen meghívni. Kipróbálni mindenképpen érdemes. Úgy néz ki, az internet egyre inkább az élményszerű felhasználásról szól, miképpen a zsurnalisztika is az infotainment, fícsör és blogxperience felé tart. Könnyedség, szépség, egyszerűség. Akár egy olasz konyhastúdió.
  • Letöltés Windowsra
  • Kütyükínálat

  • komment Címkék: dizájnia/ketyerék

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása