friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A celeb is ember (bulvárblog 2.)

2005.08.03. 08:52 hírbehozó

Alábbiakban folytatjuk a sztárblogok témát. Ugye közismert, hogy Michelle Wild és a Nagy Ő, avagy Molnár Anikó a Velveten vezeti blogját. Alábbiakban az Index rovatvezetőjével, Moonnal (alias Kiss Bori) olvashattok egy rövid beszélgetést.

- Anikó és Kati keresett meg titeket, vagy fordítva?
- Azt, hogy Michelle Wild blogot írjon nálunk, mi találtuk ki, de Anikó már maga jelentkezett. Az egyik kollégámnak mesélte, hogy akar saját webszájtot, és ebből jutottak el közösen odáig, hogy írjon nálunk blogot.

- Szóval akkor mondhatjuk, hogy láttatok benne üzleti fantáziát. És bejött? Nőtt a két blogtól az olvasottságotok?
- Igen, nőtt az olvasottságunk, bár én nem is igazán a látogatottságnövekedést tartom fontosnak, hanem azt, hogy nálunk ír blogot Vad Kati/Michelle Wild és Nagy Ő/Molnár Anikó: ez olyan tartalom, amit máshol nem talál meg az olvasó, és azt gondolom, tök érdekes benézni a színfalak mögé, és első kézből megtudni, mit gondol egy sztár. Sajnos elég sokáig tartott leszervezni a dolgot, ha fél évvel korábban sikerül elindulni, akkor nagyobb újdonság lett volna.

- Azért nem akkora újdonság, hiszen pl. a tv2 minden egyes megasztárjának legyárt egy blogot. Anikó és Kati egyébként belelátnak a szerkesztőségi rendszeretekbe vagy emailen küldik be a bejegyzéseket?
- Jah, csak nekem úgy tűnt, hogy a megasztárokat nem különösebben motiválja a blogírás, nem írnak annyira érdekes dolgokról, mint Michelle vagy Anikó, bár persze biztos elfogult vagyok. Kati emailben küldi a postjait, Anikó advanced felhasználóként maga frissít.

- Anikó és Kati is bizonyos értelemben kifutott celebek (a Nagy Ő végetért, Kati már nem pornózik). Új imázs építését láthatjuk vagy két celeb visszalényegülését földi halandóvá?
- Demagóg módon mondhatnám, hogy döntsék ezt el az olvasók. Szerintem egyébként a blogokból is az derül ki, ami a bulvársajtóból, hogy a celeb is ember.

- Azért a bulvársajtó nem szocioriportokat közöl a celebekről, hanem hardcore önfényezős, "szenzációs" "információkat". Anikó például valahol mintha azt mondta volna, hogy a blogjában a bulvárújságírók hazudozásai miatt szeretne visszavágni. Tényleg, ti mekkora szabadságot adtok sztárbloggereiteknek? Csúnyán beszélni, beszólni ér?
- Gyakorlatilag teljes szabadságot kaptak, bármit írhatnak. Elmondtuk nekik, hogy a médiára vonatkozó szabályok persze rájuk is érvényesek, tehát például nem célszerű becsületsértő kijelentéseket tenniük a blogon. De arról írnak, és úgy, amiről akarnak, legfeljebb néha kijavítjuk az elütéseket. Anikó például rendszeresen kiosztja a róla rosszat vagy valótlant író újságokat, sőt, név szerint az újságírókat is a blogjában.

- Ez nekem szimpatikus: a celeb visszaszól. Azon nem gondolkodtatok, hogy újabb húzónevekkel erősítsetek be? Ott van például Árpa Attila...
- Persze, szeretnénk még celeb bloggereket. Árpa Attilát még nem kerestük meg, de jó ötlet. Én Görög Zitának örültem volna, de sajnos nincs ideje az ilyesmire.

komment Címkék: exkluzív fícsör

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása