friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Űrbéli bőr

2005.08.16. 14:46 hírbehozó

Jó, hogy a hvg le tud húzni még egy bőrt a Golden Blog-ról. Most éppen a bőrt "szerkesztőségi blog"-nak hívják, bár a gyanútlan netezőnek valószínűleg még az sem esik le, hogy a hvg egyik aloldalán jár. Nem tudjuk, vajon mit szólt a tökéletesen antihávégé dizájnhoz a hvg marketingállománya, mindenesetre nem túl gyakori, hogy egy brand új fejlesztését kitépje saját magából, és belelógassa a virtuális űrbe. Lehet, hogy az volt a cél, hogy ne  jusson eszünkbe, hogy épp a hvg oldalán járunk? De akkor kinek a szerkje a szerkblog?

A hvg.hu szerkblogjától persze joggal várnánk el, hogy szerkblogként működjön, vagyis saját híreiket, cikkeiket egészítenék ki off-topic bejegyzésekkel. A nagy angolszász elődöknél ugyanis éppen ez a lényeg: első személyben elmesélni, különösebb köntörfalazás nélkül azt, ami a hír mögött van. Merthogy a hír hátterezése nem azt jelenti, hogy nagyon hosszú cikket írunk, majd teleszórjuk keretes anyagokkal, hanem azt jelent, hogy megtudunk mi olvasók valamit a blabla hírügynökségi jelentésen túl is.

A puszta formalitás lebontása
lenne itt a cél. Most nem sikerült. Hátha máskor fog. Lehet, hogy ülni kell az ilyen ötletek felett legalább egy hetet. Agyalni, hátha sikerült formába önteni egy jó tartalmat. Addig is maradna a koppintás: Commet.com, avagy Korrektorblog, avagy GuardianNewsBlog, avagy WimbledonBlog, stb, stb, stb. Ettől még persze nyerhetné a hvg.hu szerkblogja a hvg.hu Sziget-különdíját. De erről majd máskor.
Ja, és nyaralni jó - ahogy nemolvasni meg nemírni is.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása