friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Magyar bukott angyal Louisianában

2005.08.18. 18:22 hírbehozó

Rutinelfogásra indult Baton Rouge-ban az a három louisianai detektív, akik egy feltételezett drogdílert szerettek volna nyakon csípni. A férfit nam gondolták annyira veszélyesnek, hogy különleges osztagokat kérjenek a helyszínre. A gyanúsítotthoz letartóztatási engedéllyel csöngettek be a rendőrök, ám a férfi fegyverével fogadta a hatóság embereit.

A 25 éves magyar származású férfi az egyik detektívet agyonlőtte, a másik kettőt pedig megsebesítette. A megsebesült rendőrök visszalőttek Gergely Garry Devaira. Az ügyet bőségesen tálalja a helyi média: Dévai tíz éve költözött át a magyarországi Debrecenből az Egyesült Államokba, mikor apja a louisianai egyetemen kapott állást.

A sztorit hátterező cikkekből az derül ki, hogy a tanult, visszahúzódó magyar fiút ugyan látták marihuánát szívni, de azt el sem tudták volna képzelni, hogy embert öljön. (Ennek némileg ellentmondani látszik, hogy a fiatalembernek már volt dolga a rendőrséggel. Egy éve fegyvert szegezett egy motoros fejéhez.) Dévaival két lövés végzett.

Önmagában a hír nem annyira érdekes, még magyar vonatkozása miatt sem. De hátha lesz magyarországi szála a sztorinak, és akkor itt lesz ez...

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása