friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Index-blog, sznob alkeszeknek

2005.08.19. 09:17 hírbehozó

Újabb blogot indított útjára az Index. Ezúttal a freeblog két sikernaplóját gyúrták egybe, és emelték át az Index alá. A dizájn sokkal megkapóbb. Kicsit hajaz a Tékozló Homárra, de azért a fejlécen láthatóan dolgoztak, szépre is sikeredett. Úgy tűnik, a szakadár projekteket az Index mostmár következetesen Holdudvarnak hívja, ami tökéletes elnevezés ennél a médiumnál.

Márcsak azért is, mert a Művelt Alkoholista blog egyik bloggere köztudomásúlag ugyanaz a személy, aki a Népszabadságban szerdánként irogat - a népszabadságos életérzésébe (ha van ilyen) egyáltalán nem passzoló karcokat. Valahogy úgy van ez, hogy a freeblog egy nagy felszállópálya. Ha egy gép jól megy, elemelkedhet a földtől, és vagy saját pályára áll, vagy talál magának egy értelmes közeget (légifolyosót?), ahol kedvére működhet. Utóbbi szerencsésebb, mert nem vész el a korpa közt (a repülő, hehe). Oké, de akkor ebben a konstellációban mi a disznó? A blogszféra?

Az Indexnek van behoznivalója blogtémában, és ezt ők is érzik. Lassan kezdik átvenni az ütemdiktálást. A Korrektorbloghoz, a CC-hez, a két celebbloghoz, a Homárhoz és az Alkoholistához kellene felérnie valamennyire a többi online médiumnak. Hadd ne emlegessünk fel egyéb próbálkozásokat. Szitizenzsurnalizmban is lehetne már valamit, aminek értelme van. Addig is igyunk jónak hazudott borokat, és forduljunk el azon ismerőseinktől, akik szerint mindez sznobság. Ja, ők a disznók. (Táncoljanak.)

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása