friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Yahoo a háborús övezetből jelentkezik

2005.09.12. 17:20 hírbehozó

Kevin Sites igen ismert blogger. Alaptulajdonsága, hogy Irakban a hot zone-ból közvetíti az eseményeket. A Yahoo érezte a lehetőséget ebben a fajta tartalomszolgáltatásban, ezért meg is vette kápéra a blogger-újságírót, aki ezentúl maga a hotzone.yahoo.com. A videóriportok szeptember 26-án indulnak.

Jólértesültek szerint a Yahoo nem a tartalmat kereste, hanem igazából egy egyre növekvő hirdetői igényt próbál kielégíteni: az online videóhirdetések köré akar eladható tartalmakat passzintani. Persze miért ne legyen ez a célja, ha egyszer olyan embereket talál meg magának, mint a Koszovót, Afganisztánt vagy Irakot is megjárt újságírót, aki ráadásul kifejezetten szereti is alkalmazni az új média lehetőségeit.

Sites blogjai, videójai, képei eddig a nem-hivatalos tudósítás védjegyei voltak. Kérdés persze, hogy a Yahoo égisze alatt képes lesz-e ugyanezt ugyanilyen színvonalon folytatni. Annyi bizonyos, hogy az az édes "nem-hivatalos" jelzőt elfelejtheti a blogger. Még akkor is, ha tudjuk, már blogja mellett a CNN-nek és az NBC-nek szórta tudósításait.

Akkor még el lehetett intézni az egészet egy távolságtartó szöveggel: "Kevin Sites is a freelance solo journalist currently on assignment for NBC News in Asia, but this site is a personal website not affiliated with or funded by NBC News." A Yahoo alatt mindez már csak édes múltidő, melyet egy másfajta (talán édesebb) jelenért ad fel.
  • Nem létező földek problémái

  • komment Címkék: a legolvasottabbak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása