friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Google blogkereső

2005.09.14. 10:44 hírbehozó

Többször is nyomatékosítottuk már ehelyütt: a Google feltett szándéka, hogy bebújjon a bőrünk alá. Lassan ott tartunk, hogy többen fogják utálni a Google-t, mint a Microsoftot. Jöhetne már az első Linux-keresőmotor, hogy helyére tegye a fejekben a frontvonalakat.

Legutóbb a Google blogkeresőt fejlesztett le. A Google BlogSearch egyértelműen a Technorati sikerének letörését célozza. Emlékszünk még? Nemrégiben a Google ócsárolta a blogokat, és be is lengette, hogy ki fogja tiltani a megbízhatatlan és léha e-naplókat a hírkeresőjéből. Mert csúnyán rálicitálnak az olyan fontos és tekintélyt parancsoló tartalmakra, mint a Hindustan Times vagy a New York Post.

Most meg ezzel hízelegnek, dörgölőznek: "Google is a strong believer in the self-publishing phenomenon represented by blogging, and we hope Blog Search will help our users to explore the blogging universe more effectively, and perhaps inspire many to join the revolution themselves."

Mondjuk azt nem sikerült kideríteni, hogy kitől kapja az indexeket a Google. A HH-t és bejegyzéseit mondjuk megtalálja a cucc, bár a bloggerek arra panaszkodnak, hogy viszonylag kis adatbázissal operálnak a Technoratihoz képest. Persze. De a pénz öl.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása