friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Jamaika-koalíció

2005.09.19. 21:56 hírbehozó

A FAZ már meg is találta magának az általunk vasárnap áhított megoldást a német választási patthelyzetre. Egy mondatban úgy foglalhatnánk össze, hogy Németország Jamaika lesz. És itt nem a globális felmelegedésre (vagy a drogliberalizációra) gondolunk.

Hanem arra, hogy a német lap szerint minden bizonnyal fekete-sárga-zöld koalíció van alakulóban, és hát a történelem úgy hozta, hogy a jamaicai zászló is ezekből a színekből áll. A zöld zöldek mellett a sárga liberálisok és a fekete kereszténydemokrata unió borulhat egymásba. Talán.

Álljunk meg itt egy pillanatra. Melyik politikai klubban fogant meg az ötlet, hogy a CDU/CSU zászlaja/színe a fekete legyen? Egyáltalán, van olyan kampánystratéga, aki nem sírja el magát ettől? (Várjuk olvasóink megoldásait.)

A FAZ nem volt rest, és utánajárt, a jamaicai zászlóban vajon a színeknek mi a szimbolikája. A fekete ebben a konstellációban a keménység, a zöld a remény, a sárga pedig a... szépséget.

Ez így is van, persze ha kevésbé átvitt értelmét nézzük: a sárga a napfény (természeti források), a fekete (az emberek viselte teher, nehézségek) és a zöld a földművelést (a jövőbe vetett hitet) szimbolizálja. Összefoglalva pedig: "hiába minden teher és nehézség, ha van remény s a nap is süt még." (fotw.net) Merkelnek legyen mondva.


komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása