friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Rita összefújja a médiát és a blogot

2005.09.23. 14:23 hírbehozó

Az online médiának kicsit nehezére esik feldolgozni, hogy a Rita hurrikán akár 3-as kategóriáig is gyengülhet, mire eléri a déli államok partvidékét. Nehéz is visszakozni azok után, hogy csütörtökön szinte mindenhol azt hallhattuk, olvashattuk, hogy a legerősebb, meg hogy már 5-ös kategóriájú, és hogy pusztítóbb lesz, és egyébként is, jobb ha mindenki pánikol, mert pánikban az ember legalább olvas, hallgat, néz, és talán két pánikhír között még a reklámokra is fogékonyabb.

Természetesen - mint általában, úgy ebben az esetben is - érdemesebb a helyi médiát követni, ha módunk van rá. A Houston Chronicle például komplett Rita-dossziéval rendelkezik, olyan hasznos topikokkal, mint például a "Hogyan készüljünk fel?". Ami pedig a háttérinformációkat illeti, a Chron blogot is vezet a történésekről, de az önjelölt újságíróknak is terepet ad erre az alkalomra legyártott Viharfigyelők rovatában. Szitizenzsurlanlizm on dö ran.

Aztán itten van a Rita-fórum is, ahol elsősorban arról megy a szövegelés, hogy túlreagálják-e a houstoniak a Ritát. Ugyancsak blogot vezet a Rita kapcsán a KHOU csatorna 11News című műsora, és a KRIS TV is, Clearly to the point.

A BBC-hez hasonlóan a Chronicle is jobban készül most, mint tette azt a Katrina esetében: kifejezetten kérik is az embereket, hogy küldjék be a hurrikán pusztításáról készült videóikat és képeiket. A blog és a média tehát nem csak az egymás mellett élést, de a kölcsönössséget is tanulgatja.

Az Európai Űrügynökség felvételei:
Rita szeme - Rita 2. - Rita 3. - Rita 4. - Rita 5. - Rita 6


komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása