friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




CIA-gulagok update

2005.11.03. 17:13 hírbehozó

Bár egy nappal a Post cikke után sem tűnik úgy, hogy helyiértékén kezelné a sajtó a történetet, az Index nagyösszeállításban villantja meg, hogy a lengyelek lehetnek itten a főkolomposok. Ott épp most bukott meg a kormány, úgyhogy könnyű lesz a nemzetközi, helyi jogok durva megsértését elintézni egy biccentéssel, a terrorveszélyt meg betudni a poszt-9/11-gyel. Persze nem így lesz, és még továbbra sem világos, hogy Tóth és Lampert miért egy körmönfont mondatban válaszolt az egyenes újságírói kérdésre.

A cikk írója nagyot téved abban, hogy az amerikai terminológiában a Kelet-Európába nem tartozik bele Magyarország. Jegyezzük már meg, hogy tőlünk nyugatra mindenki "Kelet-Európának" hívja ezt a helyet. Hovatovább: ha viszont Magyarországot Közép-Európához soroljuk, akkor oda soroljuk Lengyelországot is, holott éppen arról ír a szerző: a Post cikke által sejtetett országok egyike Lengyelország.

A lényeg, hogy a cikk kicsengése véletlenül az, hogy nálunk perszehogy nem lehettek, lehetnek ilyen fogolytáborok. Megnyugtató. Reméljük, erről az al-Kaida is tud. Ha léteznek ilyen fogolytáborok Európa keleti felén, az az egész térséget destabilizálja. És ha eddig a terroristák nem figyeltek annyira az egy-két Irakban lézengő egyenruhás kelet-európaira, hát most majd lesz mihez kötni őket.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása