friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A KDNP a Cool Tv előtt

2005.11.08. 17:01 hírbehozó

"Jobb rögtön az elején tisztázni, a Hungarikum nem tiszteli a hagyományokat. A történetek rövidek, sok poénra és egy nagy csattanóra vannak kihegyezve. A magyar folklór legmélyebb bugyrából és a történelmi hősök sorából előrángatott figuráknak természetes közege a mai magyar valóság. Átlépve minden térbeli és időbeli korlátot (hellyel-közzel) békésen élnek együtt Újpusztaszeren" - aki nem tudná, ez a Hungarikum című Cool Tv-s sorozat ajánlószövege.

Az Index korábban fícsörözte a témát. Persze már akkor borítékolható volt, hogy valamelyik jobboldali megmondóember majd jól feljelenti a fújj sorozatot. A KDNP lett az a szervezet, mely először nézte meg a Hungarikumot ebből a merítésből. És másnap már nyilván fogalmazták is a fogalmazványt. Kollégák is heveny agyzsibbadás közepette szörnyülködnek azon, hogy "na ez azér' már nem fér bele". Mármint a Hungarikum.

Ugyanők, tesszük hozzá csöndesen, a South Parkból vett idézetekkel adomázgatnak a reggeli kávé fölött, jókat röhögnek azon, hogy a kanadaiakat ki kell nyírni, és Kennynek sincs kegyelem. A nagypapát is fel lehet kötni, mert az kúl. A kúltévé nyilván őket vette célba, mikor behergelte animátorait egy jó kis "tabudöntögető", de legalábbis ormótlan sorozathoz.

Nyilván a készítők is tisztában voltak vele, hogy Semjén Zsolt & Co. nem fogja annyiban hagyni ténykedésüket. Talán a sajtóreklám reményében? Vagy csak úgy, izgatásiból? Végülis mindegy. Kérdés persze, hogy Semjén Zsolt miért nem jelenti fel a South Parkot vagy az Oblong családot. A Hungarikumnak nincs köze a "magyar valósághoz", mint ahogy a KDNP-s feljelentésnek sem.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása