friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Fülesnek áll a világ

2005.12.07. 11:20 hírbehozó

Nagyon picit redizájnolt a BBC Online. Sokan talán észre sem fogják venni: a változás a fejlécben van. A nemzetközi és a brit kiadás között például ezentúl nem három klikkeléssel, hanem egy radiobutton segítségével válthatunk. A nyitóoldal tetejére tettek néhyán fület, a kiemelt rovatoknak.

Már hajlamos lenne a múlt félresikerült dizájnelemei közé sorolni az ember a füleseket, de úgy tűnik, még mindig ez a legszemléletesebb módja annak, hogy megértessük az olvasóval: itten rovatoldalra távozol, vagyis: "lapozol". A BBC dizájnja félbemaradt a híres BBC Sport rovatoldalon. A fejlécben ugyan megtartották a hagyományos feketes-sárga színeket, de mégis az egész sokkal csálébb, mint a korábbi verzió. (Mondjuk korábban sem sikerült végigvezetni a fekete-sárga dizájnt az oldalon, de legalább törekedtek rá.)

Arról nem beszélve, hogy a fejléc színvilága egyáltalán nem folyik át az oldal többi elemére: ott minden bordó marad. Mi végre? Az egész redizájn előnye, hogy a BBC Onlone főoldaláról valószínűleg - a fül segítségével - többen fognak átkattintani a többi oldalra, így a hírszájtra. A BBC-re eddig nem volt jellemző a féligőzös megújulás. Akkor most miért?

Múltidézés. A BBC News címlapjai:
1998 - 2000 - 2001 - 2002 - 2004 - 2005 eleje - ma

  • Update: ja, csak Firefix (sic!) alatt van füles menü. Aki tudja miért, írjon már egy képeslapot. Köszi.
  • Update2: hopsz, úgy tűnik annyira gyorsan írtuk meg ezt a témát, hogy még a dizájnváltás közben csíptük fülön a BBC-t: a BBC Sport oldala ugyanis ezekben a percekben (12:11) is változik.


komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása