friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Blogter-fejlesztések 2006

2005.12.29. 14:46 hírbehozó

Nos, úgy tűnik, a Blogter a jövő évet sem kezdi kevésbé lendületesen, mint a 2005-ös utolsó negyedévet. Elvileg nemsokára lezárul a NOL Blog ráncfelvarrása, és aztán jönnek a 2006-os fejlesztések. Elsőként egy Blogathlon nevű dolog lesz, ami állítólag egy, a UNICEF-fel közös segélygyűjtő akciót takar. Részleteket sajna nem ismerünk még. Ugyancsak januárban alakul egy web 2.0-ás agytröszt, aminek még neve nincs, de valószínűleg a témában járatos "szakemberek" fognak hozzáérteni, valszeg - a rend kedvéért - egy kerekasztal körül, ami fölé webkettes kamera lesz kötve. Vagy nem. Lehet címkézni egymást :)

A sztárbloggerek névsora is bővül. Szőke András indít webnaplót a Blogteren. Sőt, Szőke lesz a koordinátora egy új Blogter-kezdeményezésnek. Ennek lényege az lesz, hogy mobilon és videófájlokban lehet majd  tartalommegosztani a Blogter.hu-n. Erről sem tudunk sokkal többet. Remélhetőleg az egész több lesz néhány feltöltött Szőke-féle videógegnél.

Sokak számára eddig talány volt, hogy milyen titokzatos befektető is áll a Blogter mögött. Nos, ha minden igaz, a többségi tulajdonos valóban egy angol befektetői társaság. A nevük: HUB Capital Investment.  A társaság alaptőkéje pedig ezzel a deallel 72 millió forint fölé emelkedett. Értse mindenki, ahogy akarja. A Blogter jövőre elvileg kilép a külföldi piacra is: várhatóan Amerikába és Ázsiába terjeszkedik. Ne kérdezzétek hogy hogyan s miként, mi sem tudjuk. Nyilván a szolgáltatásaikat implementálják majd külföldire.

Merthogy nem csak a Blogter.hu lesz a Blogter egyetlen gyermeke. Ugye már most ők csinálják a NOL blogszolgáltatását, és várhatóan egyéb, hasonló szolgáltatást is bevállalnak - különböző hazai cégeknek is. Információs negyedóránk véget ért. Köszönjük a figyelmet. Buenosz nocsesz.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása