friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Keresés: címke, blog, bejegyés és mix

2006.01.30. 17:08 hírbehozó

Hogy tovább generáljuk a káoszt, ismét témában maradunk. Altémánk pedig a Technorati, ami eddig meglehetősen keveset tett azért, hogy az egyébként impozáns adatbázisában okosan és eredményesen kereshessünk. Na de most itt a Technorati Explore ami azzal kecsegtet, hogy témák szerint találhatjuk meg a legklasszabb bejegyzéseket.

Sajnos azonban a nyelvek között még mindig nem nagyon akar különbséget tenni a Technorati (magától), pedig megérthetné már, hogy mi egyáltalán nem akarunk koreai postokat - pontosabban: krikszkraksszá "kódolt" jelcsoportokat - "olvasni". Az Explore kezdeti feszült letapogatása után ismét kisebb kiábrándultsággal huppantunk vissza a székre. Ugyan folyik itt lefelé ez a temérdek "téma szerinti" avagy "tematikus" bejegyzés, de hogy 10-ből egy értelmeset nem sikerült találni, az is biztos.

Most sokan felkapják a fejüket: dehát a BlogFinder mi a rossebnek volt eddig a Technoratin? Nos. Egyszer ugye van a Technorati Tags, ami ugye címkék szerint válogat. Másodsorban van a Technorati BlogFinder, ami blogok szerint válogat, és akkor van a Technorati Explore, ami meg - most figyeljenek - címkék alapján válogat le bejegyzéseket. Akkor most miért nem ugyanaz a Tags mint az Explore? Mert a Tags az egy szerkesztetlen bejegyzésfolyam, az Explore pedig egy elvileg szűrt és időrendbe sorolt folyam. Így már nyilván érthető. Nem.

Lehet, hogy itt tényleg mennyiségi probléma van, és egy bizonyos számú blog monitorozása már megoldhatatlan feladat. Nem érdekes, mi is annyira belefáradtunk így, a végére, hogy legszívesebben nem is publikálnánk. Mostmár mindegy: a végzet az végzet.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása