friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Sztahanov blogteszt v1.0

2006.01.30. 19:08 hírbehozó

Nos, volt idők végre belenézni a blog.hu-ba, vagyis sztahanov "blogszolgáltatásába". Első ránézésre nem kapunk többet, mintha feltelepítjük magunknak egy saját domain alá a b2evót. Sajnos utóbbit annyira nem ismerjük jól belülről, lévén csak belekukkantottunk, dolgozni nem dolgoztunk vele.

Ezért maradjunk a felhasználói benyomásoknál. A blog.hu azt tudja, mint mondjuk a freeblog.hu, persze van itt néhány kiemelkedő extra talán, ami a freeblogban nincs, de keresni kell őket. Ami plusz, és a b2evó tudja, az például a címkézés vagy a blogcsoportok létrehozása. (A címkézés Sztahanov fejlesztése ebbe a környezetben.)

Utóbbival szívesen megpróbálkoztunk volna, de "Permission denied!" üzenetet kaptunk cserébe. Egy másik navigáláskor pedig "spamelőnek" értelmezett minket a rendszer. Ám egy tovaklikkelés után már ez is elfelejtődött. Szóval új bejegyzés gyártása körülbelül olyan felületen történik, mint a blogterben. Láthatjuk a forráskódot, rendezgethetjük, alakítgathatjuk a szöveget kedvünkre.

Egy kissé keverve van itten az angol meg a magyar, és néha olyan fordításokkal is találkozik az ember, mint "A bejegyzés láthatósága" és társai. Ez nyilván gyermekbetegség, de igenis számít. A navigálásban nagy könnyebbséget jelent a júzernek, ha elsőre is tudja, hogy egy funkció mit takar, mire használható.

És akkor ami tetszett. Először is nagyon klasszul van megoldva a képfeltöltés például. Arányosan állítható a képméret, könnyen tallózható a már feltöltött képarchívum, és kényelmesen, stabilan lehet újakat feltölteni és beszúrni. (Nem úgy mint a freeblogon, ahol egyenesen szenvedés néha.) Van hivatkozási lehetőség képre, viszont a Haladó rovatból zavartan tovakattintottunk. Valami Azonosító kellene, amit nem találtunk a zsebünkben.

Elsőre tehát mindenképpen stabilabb, de lehetőségeiben nem sokkal többet nyújtó adminfelületen jártunk. És most ásunk csak mélyebbre...

Folyt. köv. még ma.

  • Sztahanov blogteszt v0.0


  • komment Címkék: webkettes gyár

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása