friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Terror, képregény, béke

2006.02.05. 21:09 hírbehozó

A norvég lapok a napokban arról írnak, hogy a terroristák bázisnak használják a skandináv országot. Mármint hogy onnan indítják "tengerentúli" akcióikat. A norvég belbiztonsági hivatal vezetője nem is nagyon tagadta, hogy így áll a dolog. Annyit azért hozzátett, hogy úgy látják, kontroll alatt tudják tartani a mozgolódást.

Azt is mondta, hogy nem ám az új bevándorlók jelentik a legnagyobb kihívást (biztonsági szempontból), hanem a másod- és harmadgenerációs norvég muszlimok. A Dagbladet című lapnak azt is mondta, hogy azért ne azonosítsák a muszlimokat a muzulmán szélsőségesekkel, éppen úgy, ahogy a templombajárókat sem szokás a KKK tagjaival beazonosítani.

Jó a hasonlat, kérdés, hogy a héten az egész norvég belbiztonsági terrortörténetet mennyiben enyhítette a képregénybotrány. Egyébként abban is van norvég szál: a norvég muszlimok ernyőszervezete ugyanis jelezte, szívesen közbenjár a diplomácia krízis enyhítésében. (Ja, Cartman hazájának meg ez a véleménye.)

Azt is mondta, ők norvég muszlimoknak érzik magukat, és szeretnék ha végre béke lenne, mert gyermekeiket békés környezetben szeretnék felnevelni, ott, Norvégiában. És ennek nem biztos hogy kedvez a radikalizálódás, a képregényfiaskó és sesék grafikonkontesztje. (Na jó, utóbbit lehet, hogy félrehallottuk.)

Dedicated to I.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása