friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Fejlemények blogszolg vonalon

2006.02.06. 12:26 hírbehozó

Két fejlemény is van magyar blogszolgáltatók témakörben. Elhisszük, hogy sokan már unják a témát, de a jegyzőkönyv kedvéért mégis. Egyrészt megújul a Blogter címlapja, ahogy arról már a blogteres Gépházban is lehet olvasni. Elsőre az látható az új címlapon, hogy tematikusan lesznek válogatva a bejegyzések: Közélet, IT/Tech, Kult, satöbbi.

Aztán ami fontos változás, hogy a kiemelt bejegyzések mellett lesznek toplisták is: legolvasottabbak, leggyakrabban nézett címkék, ilyenek. Kicsit továbbra is sok a szerkesztett "kiemelt" bejegyzés a címlapon, de biztos ennek is van oka. Na. Szóval úgy tűnik, hogy akik azért írnak a blogter alatt, mert szeretnek címlapokra kikerülni, azoknak most jobb lesz.

Újabb infókat hallottunk az Origo Blog-ról is. Az infó pedig az, hogy egyelőre nem lesz. Pedig már készen van a fejlesztés, de valakik valamiért mégis úgy döntöttek, hogy akkor inkább jegelik a témát. Ez egyben azt is jelenti, hogy akik eddig az origóra vagy az indexre vártak, azok hiába vártak. Ha mozdulni akarnak, mozduljanak máshova: freeblogról blogterre, blogterről freeblogra, saját domainről sztahanovhoz és vissza. Ezek a határok.

(Ja, és a blogterről átvándorolt az iwiw blogja a blog.hu alá?) Egy másik fegyvertény: Moshi-moshi a freeblogról átment a blogterre.

[update1] És persze a freeblog is bekeményít. Elsősorban azzal, hogy a kategóriákat címkéknek nevezik, és kapjuk a jól ismert dizájnokat. Lesz címkealapú rss, végre lesz kereső is és saját kommentelő rendszer, IP-szűréssel és más díszekkel. Részletesebben ugyanez.

[update2]
Így néznénk ki, ha új freeblogos ruhát vennénk, és így, ha blog.hu-s kösztümre cserélnénk. És lehetnénk még blogteresen ilyenek is.

  • Interjú Weyer Balázzsal

  • komment Címkék: webkettes gyár

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása