friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az Uno szenzációs önleleplezése

2006.02.15. 17:45 hírbehozó

Nos, nézzünk egy viszonylag gyakran előforduló "szenzációfelvezető módszert", melyet kevésszer szoktak lekövetni, de mi most mégis megtesszük. A példát ehhez az Uno.hu fogja szolgáltatni. Szóval, már december vége, január eleje óta lehet tudni, hogy az új James Bond-film forgatása a női főszereplő nélkül fog megkezdődni. Az angol nyelvű sajtó tele is volt ezzel a hírrel, miként a magyar is.

Az Uno.hu ennek ellenére február elsején a következő címmel jelentetett meg írást: "Megvan az új Bond-lány!". A kérdéses színésznőről már akkor lehetett tudni, hogy nincs a legesélyesebbek közt, de ez az Unót egy csöppet sem zavarta. Leírhatták címben azt, amit még senki sem tud, de már nagyon szeretne tudni, és ez éppen elég volt ahhoz, hogy aznap a Hírkereső tophírei közé kerüljön a "szenzációs" cikk.

Most, két héttel később az Uno újabb "szenzációs hírt közöl" a következő címmel: "Nem Thandie a Bond-lány!" Na miről is van szó? Arról, hogy van egy unalmas tény, nevezetesen hogy nem tudjuk, ki lesz a film női főszereplője, de egy kacsalap megírja, hogy márpedig XY lesz az. És az Uno kap az alkalmon, hogy a hírügynökségi jelentések ellenében azt írja, hogy megvan az új Bond-lány. Majd két héttel később leírják azt, amit már eddig is mindenki tudott: vagyis hogy nem tudni, ki lesz a film női főszereplője.

És közben a gyanútlan olvasó kétszer is meg lett vezetve. A szenzációéhség diktálta médiavilágban ez pedig már eredménynek számít.

komment Címkék: égből pottyant hírek

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása