friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Akarsz 1 perc alatt web 2.0-ás oldalt magadnak?

2006.02.22. 07:56 hírbehozó

Reggeli linkásás közben bukkantunk a következő alkalmazásra. Lényege, hogy 1 perc alatt generálhatunk magunknak webkettes szájtot. Na azért persze nem kell mindent komolyan venni. Inkább afféle fricskáról van itt szó. Bár...

Az alkalmazás készítője, Jon Paul Davies kétségtelenül némileg ironikusan látja a hájpolt, felkapott, divattá emelt webkettőt. Részben igaza is van. (Nagyobb részt nincs.) Nos, nézzük is, a Davies-elmélet szerint mi kell ahhoz, hogy oldalunkat webkettesként reklámozhassuk, s így házalhassunk potenciális hirdetőknél némi készpénzért.

Legyen a blog szegélye lekerekített, legyen a háttér mondjuk színáttűnéses, használjuk xhtml-t, riasztóan bántó színeket, trendi matricát a fejlécben, dobjunk rá egy Google Ads-dobozt, hagyjunk hatalmas üres helyek az oldalon, betűink legyenek ordítóan nagyok és bénák - ezt megsépkeled egy kis AJAX-szal, és máris ömlenek a dollárszázezrek.

Nos, a HH például így nézne ki, ha Davies-i felfogásban lenne webkettes. Ti is generálhattok magatoknak "webkettes" oldalt itt. Na, eddig a komoly dolgok. Most pedig reklám. A webkettőblogon írtam a Digg és a Del.icio.us házasításáról, és tényleg érdekelne a véleményetek. Holnap pedig egy elvetelmült webkettes keresőmotor lesz terítéken. Davies is megkönnyezné.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása