friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Wpost 2.0

2006.03.01. 11:38 hírbehozó

A fontolva haladás elég érthető hozzáállás, főleg ha jó és eladható online tartalmat készít valaki. A Washingtonpost.com magához mérten indult el a webkettes ösvényen: elsőként Technorati-linkeket helyezett el cikkei mellett, beemelve ezzel tartalmait a blogoszférába.

A Technorati-linkek ugyanis segítenek megmutatni, hogy milyen bloggerreakciók érkeztek az adott témára (a hivatkozások alapján). A Washingtonpost.com most kiegészítette ezt a szolgáltatását egy másik webkettessel: a del.icio.us-re lehet behúzni a cikket, ha épp tetszik nekünk, és el akarjuk tenni kedvenceink közé. Persze egy öntudatos del.icio.us-felhasználó Firefoxában már ott figyel a del.icio.us-kiterjesztés, melynek segítségével a világ legegyszerűbb dolgává vált linkeket kedvenceink közé felvenni és megosztani másokkal.

Egyébként ezt a két szolgáltatást bátran használhatná bármelyik magyar online kiadás is. Nem nagy fejlesztés, viszonylag érthető, egyszerű alkalmazásokról van szó, és egyben serkenti az olvasottságot, az adott cikkek vagy hírek elterjedését a neten. Persze a magyar online médiában inkább a del.icio.us-link működne, a technorati talán kevésbé, de ez már egyéni világlátás és bevállalás kérdése lenne.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása