friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Hogyan lesz a blogból könyv?

2006.03.02. 15:58 hírbehozó

Mi is próbálkoztunk már blogunk könyvalakra gyúrásával (itt tölthető le), de már akkor is sejtettük, hogy ebben sokkal több van, mint egyszerűen pdf-fé alakítani bejegyzéseket. Mert azért lássuk be, az ember nem mindig a gép előtt szeretné olvasni kedvenc blogjait. Sőt, ha igényesen és szépen van kinyomtatva, egy megkapó könyvben, talán még pénzt is lehetne belőle csinálni. (Na jó, ez nem igaz, de..)

Aztán el is feledkeztünk erről az egészről, egészen a mai napig, mikor a New York Timesban bukkant fel a téma. A cikk a Blurb névre hallgató online szolgáltatást mutatja be. Sajnos a Blurb egyelőre béta állapotban van, ami annyit tesz, hogy csak a kiváltságosok tesztelhetik, a nyilvános alpha verzióra március végéig várni kell. A cikkből csak annyi derül ki, hogy flott sablonokat kapunk, melyek segítségével gyerekjáték lesz megszerkeszteni könyvünket. Állítólag.

A Blurbben persze nem az lesz a pláne, hogy szépen és könnyedén készíthetjük el egy online felületen a könyvtervünket, hanem az, hogy meg is rendelhetjük a saját kiadványunkat, különböző minőségben és darabszámban. (A legolcsóbb kiszerelés 30 dollár, tehát kábé 6 ezer forint lesz, amit max negyven oldalas, színes, keményfedeles könyvünkért kell leperkálni. Az NYT szerint terveznek paperback-verziót is, ami kábé 30 százalékkal lesz olcsóbb, viszont cserébe lehet farzsebbe gyömöszölni.) Tehát jó sok évre megvan a karácsonyi ajándék. És nem mellesleg végre a könyvpiac is fellazulhat, és már nem csak valóságshow-sok publikálhatják nyomtatot formában életük napjait (sic!). Már most jelezzük, hogy persze ki fogjuk próbálni, és amint lehet beszámolunk a történésekről.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása